Η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή και την φοίτηση των φοιτητών δεν ήταν πάντα μια εύκολη υπόθεση. Αρκετοί φοιτητές λόγω της Καταστροφής και της ανταλλαγής πληθυσμών είχαν χάσει τα πτυχία τους. Το Πανεπιστήμιο προκειμένου να επιτρέψει τη φοίτηση ζητούσε την αποστολή καταλόγων αποφοίτων Λυκείων ή Σχολών της Μικράς Ασίας. Παράλληλα ζητείτο από τους μέλλοντες φοιτητές και φοιτήτριες η αναγνώριση Λυκείων της Μικράς Ασίας ως ισότιμα με τα ελληνικά, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούσαν. Τα αποτελέσματα της Καταστροφής επηρέαζαν όλη την εκπαίδευση, όπως αναδείκνυε και το αίτημα των αποφοίτων όλων των Γυμνασίων της χώρας, το 1926, για αναβολή των εισιτηρίων εξετάσεων, λόγω και των προβλημάτων που γέννησε η έλευση των προσφύγων. Οι αναγνωρίσεις μαθημάτων, τα αιτήματα για τις εισιτήριες εξετάσεις, τα ζητήματα της ατελούς παρακολούθησης αποτελούσαν πλευρές της νέας πραγματικότητας στο Πανεπιστήμιο που προκάλεσε η Καταστροφή.
Αίτημα του Διευθυντή της Ιωνικής Σχολής Σμύρνης προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης για αναγνώριση του Πρακτικού Λυκείου Ιωνικής Σχολής ως ισότιμου με το Βαρβάκειο Λύκειο στην Αθήνα, 2 Απριλίου 1922.
Νομοθετικό Διάταγμα «Περί εγγραφής και εξετάσεως προσφύγων φοιτητών του Αθήνησιν Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», 10 Οκτωβρίου 1922. (1/4)
Εθνικό Τυπογραφείο
Νομοθετικό Διάταγμα «Περί εγγραφής και εξετάσεως προσφύγων φοιτητών του Αθήνησιν Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», 10 Οκτωβρίου 1922. (2/4)
Εθνικό Τυπογραφείο
Νομοθετικό Διάταγμα «Περί εγγραφής και εξετάσεως προσφύγων φοιτητών του Αθήνησιν Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», 10 Οκτωβρίου 1922. (3/4)
Εθνικό Τυπογραφείο
Νομοθετικό Διάταγμα «Περί εγγραφής και εξετάσεως προσφύγων φοιτητών του Αθήνησιν Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», 10 Οκτωβρίου 1922. (4/4)
Εθνικό Τυπογραφείο
Αμφιθέατρο διδασκαλίας του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής. Διακρίνεται ο καθηγητής Γεώργιος Ιωακείμογλου, δεκαετία 1930.
Απόφοιτος του Εμπορικού τμήματος της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης λόγω απώλειας του απολυτηρίου του από την Καταστροφή ζητούσε από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ να του αποσταλεί σχετική βεβαίωση για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του, 8 Αυγούστου 1923.
Επιστολή Ε. Μπαρδαξόγλου, πρόσφυγα από τη Σμύρνη, για το πρόγραμμα των εξετάσεων του Οδοντιατρικού Σχολείου και σχετικά με τη δυνατότητα ή μη να δώσει εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος, 30 Αυγούστου 1924.
Επιστολή της Ομοσπονδίας Προσφύγων Φοιτητών προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούσε την αναδρομική εγγραφή προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών, την παράταση δικαιώματος εξέτασης τους και την εξομοίωση των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών με τους στρατευθέντες ως προς το δικαίωμα μετεγγραφής, 5 Νοεμβρίου 1924 (1/3).
Επιστολή της Ομοσπονδίας Προσφύγων Φοιτητών προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούσε την αναδρομική εγγραφή προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών, την παράταση δικαιώματος εξέτασης τους και την εξομοίωση των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών με τους στρατευθέντες ως προς το δικαίωμα μετεγγραφής, 5 Νοεμβρίου 1924 (1/3).
Επιστολή της Ομοσπονδίας Προσφύγων Φοιτητών προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούσε την αναδρομική εγγραφή προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών, την παράταση δικαιώματος εξέτασης τους και την εξομοίωση των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών με τους στρατευθέντες ως προς το δικαίωμα μετεγγραφής, 5 Νοεμβρίου 1924 (3/3).
Επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ σχετικά με την αναγνώριση του Ζαππείου Εθνικού Παρθεναγωγείου και του Εθνικού Ιωακείμειου Παρθεναγωγείου Κωνσταντινούπολης ως ομοταγή προς τα δημόσια γυμνάσια του ελληνικού κράτους, 22 Δεκεμβρίου 1924.
Η Επιτροπή Συλλογής Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών με έδρα το Αμβούργο, ζήτησε από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ την αποστολή καταλόγου απόρων προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών προκειμένου να τους συνδράμει οικονομικά στην περάτωση των σπουδών τους, 12 Ιανουαρίου 1925 (1/7).
Η πρυτανεία ΕΚΠΑ ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Επιτροπής Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών απέστειλε κατάλογο προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών που είχαν πραγματική ανάγκη χρηματικής αρωγής, 8 Μαρτίου 1925 (2/7).
Ο κατάλογος των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών που απέστειλε η πρυτανεία στην Επιτροπή Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών, 8 Μαρτίου 1925 (3/7).
Ο κατάλογος των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών που απέστειλε η πρυτανεία στην Επιτροπή Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών, 8 Μαρτίου 1925 (4/7).
Ο κατάλογος των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών που απέστειλε η πρυτανεία στην Επιτροπή Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών, 8 Μαρτίου 1925 (5/7).
Ο κατάλογος των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών που απέστειλε η πρυτανεία στην Επιτροπή Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών, 8 Μαρτίου 1925 (6/7).
Ο κατάλογος των προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών που απέστειλε η πρυτανεία στην Επιτροπή Εράνων υπέρ απόρων προσφύγων φοιτητών, 8 Μαρτίου 1925 (7/7).
Υπόμνημα της Επιτροπής Αποφοίτων Απάντων των Γυμνασίων της Ελλάδος στο οποίο γινόταν έκκληση προς τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ για αναβολή των εισιτηρίων εξετάσεων λόγω της εισροής των προσφύγων κ.ά., 14 Σεπτεμβρίου 1926 (1/3).
Υπόμνημα της Επιτροπής Αποφοίτων Απάντων των Γυμνασίων της Ελλάδος στο οποίο γινόταν έκκληση προς τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ για αναβολή των εισιτηρίων εξετάσεων λόγω της εισροής των προσφύγων κ.ά., 14 Σεπτεμβρίου 1926 (2/3).
Υπόμνημα της Επιτροπής Αποφοίτων Απάντων των Γυμνασίων της Ελλάδος στο οποίο γινόταν έκκληση προς τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ για αναβολή των εισιτηρίων εξετάσεων λόγω της εισροής των προσφύγων κ.ά., 14 Σεπτεμβρίου 1926 (3/3).
Αίτηση του Ιωάννη Σιδηρόπουλου, πρόσφυγα από την Κερασούντα του Πόντου, για αναθεώρηση των γραπτών του κατά τις συμπληρωματικές εξετάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής, 16 Δεκεμβρίου 1927 (1/3).
Αίτηση του Ιωάννη Σιδηρόπουλου, πρόσφυγα από την Κερασούντα του Πόντου, για αναθεώρηση του γραπτών του κατά τις συμπληρωματικές εξετάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής, 31 Δεκεμβρίου 1927 (2/3).
Αίτηση του Ιωάννη Σιδηρόπουλου, πρόσφυγα από την Κερασούντα του Πόντου, για αναθεώρηση των γραπτών του κατά τις συμπληρωματικές εξετάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής, 31 Δεκεμβρίου 1927 (3/3).
Επιστολή του ΕΚΠΑ προς τον Ανακριτή Χίου για την επιβεβαίωση της βαθμολογίας των πτυχιακών εξετάσεων του πρόσφυγα φοιτητή από τη Σμύρνη, Ανδρέα Δεληγιαννόπουλου, καθώς και για την επιτυχή εξέταση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Αλέξανδρου Σωτηρόπουλου, 17 Φεβρουαρίου 1928 (1/3).
Επιστολή του ΕΚΠΑ προς τον Ανακριτή Χίου για την επιβεβαίωση της βαθμολογίας των πτυχιακών εξετάσεων του πρόσφυγα φοιτητή από τη Σμύρνη, Ανδρέα Δεληγιαννόπουλου, καθώς και για την επιτυχή εξέταση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Αλέξανδρου Σωτηρόπουλου, 17 Φεβρουαρίου 1928 (2/3).
Επιστολή του ΕΚΠΑ προς τον Ανακριτή Χίου για την επιβεβαίωση της βαθμολογίας των πτυχιακών εξετάσεων του πρόσφυγα φοιτητή από τη Σμύρνη, Ανδρέα Δεληγιαννόπουλου, καθώς και για την επιτυχή εξέταση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Αλέξανδρου Σωτηρόπουλου, 17 Φεβρουαρίου 1928 (3/3).
Αίτηση του Παύλου Αρδήτζογλου προς την Γραμματεία του ΕΚΠΑ για χορήγηση βεβαίωσης αποφοίτησης από την Ιερατική Σχολή Καισαρείας της Μ. Ασίας - Γυμνάσιο, βασισμένη στον ονομαστικό κατάλογο που παρέδωσαν οι Γυμνασιάρχες των ελληνικών γυμνασίων της περιοχής. Η Σχολή δεν υφίστατο πλέον, λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών, 22 Ιουλίου 1928.
Αίτημα προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών για αναβολή ανανέωσης των εγγραφών τους μέχρι να εκδοθεί το διάταγμα ατελούς εγγραφής, 28 Σεπτεμβρίου 1928 (1/2).
Αίτημα προσφύγων φοιτητών και φοιτητριών για αναβολή ανανέωσης των εγγραφών τους μέχρι να εκδοθεί το διάταγμα ατελούς εγγραφής, 28 Σεπτεμβρίου 1928 (2/2).
Επιστολή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ για την επιβεβαίωση της αποφοίτησης από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης των Χαράλαμπου Καλεντέρογλου, το ακαδημαϊκό έτος 1920-21 και Ηλία Μεζαρντάσογλου (Τυμβιάδη) το ακαδημαϊκό έτος 1921-22. Παρακαλούσε, επίσης, για την αποστολή επικυρωμένου αντιγράφου του καταλόγου των αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, 4 Οκτωβρίου 1928.